Oliver Pesch

 
 
 

Biografie


 

Ik ben Oliver Jerome Pesch (6 oktober 1997). Geboren en getogen in Nederland in een klein stadje in de buurt van Rotterdam, genaamd Barendrecht.

Als ik terugdenk, moet een van mijn eerste herinneringen op 3/4 jarige leeftijd zijn geweest, in onze woonkamer. Liggend in mijn vaders schoot, half in slaap-vallend met een Beatles-documentaire op de achtergrond. Een grote warmte omringt die eerste herinneringen. Het was een zorgzaam en ondersteunend huishouden en daarom was er nooit iets dat me zou weerhouden om mijn eerste en (waarschijnlijk) laatste droom om muzikant te worden na te jagen.

Zodra ik dat kon en mocht, gaven mijn ouders me de kans om enkele instrumenten te ontdekken.

Ze gaven me eerst een drumstel, dat ik gretig omhelsde. Vanwege een gebrek aan studentencapaciteit in het Muziekcentrum in Barendrecht, heb ik nooit lessen kunnen volgen en tot op de dag van vandaag geloof ik nog steeds niet in deze verklaring die mijn ouders me ooit hebben gegeven. Misschien was ik een beetje te enthousiast en te luid ..

Toch zou het allemaal snel vergeten worden. Toen ze me eenmaal hadden overtuigd om een gitaar in handen te nemen, was ik verkocht. Naast gitaarlessen heb ik ook Keyboard lessen gevolgd die ik tot mijn collegejaren nooit heb voortgezet.

Naarmate de jaren vorderden, werd ik een koppig kind. Ik heb nooit echt van oefenen en oefeningen gehouden. Ik heb wat akkoorden geleerd, maar heb nooit echt begrepen wat ik precies deed. Ik moest op een andere manier worden gemotiveerd.

Toen ik ongeveer 13 jaar oud was, begon ik mijn eerste liedjes te schrijven en begon ik mezelf te begeleiden op de gitaar, wat voor mij vrijwel voldeed.

In mijn vroege jeugd (4-10 jaar) luisterde ik meestal naar de muziek die mijn ouders op zetten, The Beatles, Queen, Van Halen waren mijn absolute favorieten. Maar toen ik internet begon te gebruiken om mijn eigen muziek te zoeken, veranderde mijn muzikale smaak geleidelijk.

Ik begon muziek elke dag serieuzer te nemen. Ik heb waarschijnlijk elk John Mayer-nummer dat er toen was, uitgehold, een Fender Stratocaster gekocht en lessen gevolgd bij BMEC. Dit was niet alleen een muziekschool, maar een die studenten rechtstreeks kon begeleiden in het auditieproces aan de Rockacademie in Tilburg. Voordat ik aan mijn laatste jaar van de middelbare school begon, wist ik wat ik met de rest van mijn leven ging doen, dus de stap naar de Rockacademie was gemakkelijk gemaakt.

Tot mijn verbazing had de Rockacademie mij op 16-jarige leeftijd aangenomen terwijl ik door alle andere hogescholen in Nederland werd afgewezen. Ik begreep echt niet waar ik aan begon. Op mijn 16e het huis uit en studeren met andere zeer getalenteerde muzikanten. Ik haalde diep adem en heb uiteindelijk mijn weg gevonden.

Op 20-jarige leeftijd heb ik mijn Bachelor of music behaald. De Rockacademie heeft me drastisch veranderd. Mijn muzieksmaak heeft een andere richting ingenomen en ik denk anders over muziek in het algemeen. Dit zijn artiesten waar ik veel inspiratie uit haal: Blake Mills, The Lemon Twigs en Margaret Glaspy, Madison Cunningham, Cass McCombs, Crosby, Stills, Nash en Young, Buffalo Springfield, Gilbert O’sullivan, Simon en Garfunkel, Jackson Browne, Joni Mitchell, Ted Lucas en The Beatles.

Ik ben al jaren aan het optreden en ging naar de Nationale Finale van Kunstbende, speelde een aantal grote festivals (waaronder Kaderock, Mundial, Oude Haven Festival en The Nashville Festival) en speelde veel bars / clubs / podia, zoals Bird (Rotterdam) ) Grounds (Rotterdam) en de 013 (Tilburg). Ik geef ook gitaar en songwriting en vind het geweldig om te doen. Ik kijk uit naar mijn carrière in de muziekindustrie. Godzijdank komt er nog veel meer aan.

- Oliver Pesch